Dec 6, 2011

The end of another journey

I finished my Bachelor degree somewhere in 2008 and were conferred the degree of Bachelor of Engineering (Polymer Engineering) during the Universiti Sains Malaysia 38th Convocation in August 2011. I’ve started to happily going into the lab and doing experiments, and reading journals looking for information and keep updated with the current trends of polymer field since the industrial training period and during my final year of Bachelor where we needed to submit a dissertation on research as a fulfillment to our Bachelor degree. Hence I decided to pursue my Master’s degree and registered in December 2008.

Dec 5, 2011

Kuih Bunga Pundak


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 5 Dec '11, 3.36pm MYT]


Masa buat sesi lawatan ke utara dgn mak few years ago, masa bershopping2 kat Pekan Rabu, kitorang dikenalkan dengan sejenis kuih yang dikatakan terkenal di utara terutamanya di Kedah iaitu Kuih Bunga Pundak. Sedap jugak kuih ni. Ada inti kelapa. Nama kuih ni adalah sempena nama bunga pundak.
Hari tu layan2 Facebook, nampak ofismate Erna check in Pekan Rabu. So mintak tlg Erna belikan sbb so far x jumpa lg kat tempat lain. :D

p/s: masih mencari kuih jala mas kat tgh2 kota kuala lumpur ni...huhu..

Dec 2, 2011

Asyik kena bedah je incik boifren saya


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 2 Dec '11, 6.53pm MYT]


Sejak pergi hantar incik boifren ketuk pintu belah kanan yang kemek sbb eksiden hari tu, memang rasa ada yg tak kena dengan tingkap kat tempat driver. Ada bunyi2 bila nak bukak tutup tingkap. Lately, x bukak tutup pun ada bunyi jugak. Tgh hari tadi paling kritikal bila nak keluar lunch, tingkap turun senget. Naikkan pun nampak senget. Tp tutup rapat lg. Td nak balik terlupa dah camtu, turunkan tingkap. Naik x leh rapat langsung. :( jalan la jugak dgn tingkap tak rapat tu. Huhu. Ingat nak pegi esok je kedai. Sbb ptg dah plan nak melawat baby dgn B. Tp cik B tak mereply Whatsapp.. By the time masuk area rumah trs terpikir nak singgah kedai dekat rumah tu. Pastu cik B lak msg kata tertido.. :| so di Pandan Utama inilah incik boifren saya dibedah lagi sekali. Sekian. Wassalam.

P/s: Happy belated birthday incik boifren. :D