Oct 31, 2010

Majid Chelor-Chelor @ Padang Brown


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 31 Oct '10, 6.59pm MYT PST]

Pernah nampak kedai ni kat internet tapi belum pernah cuba. So datang hari ni nak try. Klau kat KL
selalu makan kat Jalan TAR atau kat Danau Kota. Tapi dah lama gak x pegi. Astaka Padang Brown ni food court yang ada macam2 makanan lain lg seperti char kuey teow, pasembor, yong tau fu, dan air coconut shake.

Nokia N8 – To know is to love

There’s an old Malay saying “Tak kenal, maka tak cinta” which I think is applicable in the case to review the Nokia N8 under the Maxis10 programme. Before I go into details of the latest Nokia smart phone, I think it’s better for me to introduced the gadget first, so that everyone will know the N8 and eventually will (hopefully) love it.

The Nokia N8 set comes in a blue box, which is my favourite colour. The box is simple and recyclable. It’s a yayy! Go green people! :D

a2010_10_31_9386


Oct 30, 2010

Atas permintaan jejaka-jejaka geek idaman Malaya


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 30 Oct '10, 10.17pm MYT PST]

Kononnya teringin nak masuk live blog tak seberapa milik Bubbles yang comel ni. :P jejaka jejaka geek ni tadi ber-meet up kat Times Square dengan beberapa geeky yang lain. Pastu menemani saya ke KL Sentral untuk menaiki keratapi pulang ke kampus.
Jgn ditanya jejaka2 tu masih available atau tak, sbb masing2 merahsiakan status diri masing2. Haha.
Kalau nak berkenalan, sila tweet mereka (dari kiri) @khairilafzal, @roslan_nazri dan @amanfirdaus. Mereka geek. Mereka x layan sms. Layan tweet je. :p

P/s: Ok korang sila bank in bayaran iklan ni k. Lalala~

Majlis syukur jambul Syawal


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 30 Oct '10, 12.05pm MYT PST]

Hari ni kakak sedara, Angah buat majlis cukur jambul dan aqiqah untuk anak sulung dia, baby Syawal. Habis lah hilang rambut pacak Syawal pasni. :p yang excited dengar org marhaban si Hadief. Die pun konon2 ikut org bermarhaban jugak.

Oct 29, 2010

I’m one of the lucky Maxis10!

I was hanging out in the campus library (yes, hangout, not studying :P ) with a friend when suddenly my phone vibrated. I saw a non-familiar number but since it’s KL number (+603..) it could be any of my cousins’ offices number. I picked it up.

No, the caller wasn’t one of my cousins neither anyone I knew. She’s just someone who deliver a good news to me that almost make me shout in the library. She asked me to keep the news to myself until it is officially announced but being me, I just can’t keep it to myself… -__-'

So I tweeted.

tweet 


I didn't jinx it and look what I got!!


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 29 Oct '10, 12.45pm MYT PST]

I'm one of the lucky Maxis10 reviewer for the new Nokia N8!! I'm here at the Maxis Centre with some other like MK, Blowie and Khai.

Oct 28, 2010

Mari pulang ke kotarayaku!


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 28 Oct '10, 11.54pm MYT PST]

Tengah tunggu keretapi kat Stesyen Keretapi Parit Buntar untuk pulang ke Kuala Lumpur lagi sekali. Baru je sampai ke kampus Selasa lepas. Pastu hari Rabu dapat call yang menyebabkan diri dengan rela hatinya pulang ke rumah semula. Keretapi dijadualkan sampai jam 12.04pg tapi xtau la pukul berapa sampai nanti. Minta2 tak ada penangguhan.
Ok. Jumpa di Kuala Lumpur!!

Oct 27, 2010

Spot the food with Foodspotting

Do you love food - any kind of food? If you do, come join the latest hottest food spotting web in town - Foodspotting.com! In this site, you can upload the picture & details of meals you had to share the experience with your friends, and browse the other famous and delicious dishes around you spotted by others. Together we can share the love for food.

Ok, talking about foods just make me hungry -__-"





Oct 25, 2010

Central Market - always my favourite spot


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 25 Oct '10, 5.07pm MYT PST]

Been awhile since I last come here. Central market used to be my favourite place during my high school years. There were always reason to come here - to buy keychains, button badges, bangles and bracelets, shirt printing or simply come to hang out at the nearest McDonalds. Anyway i've been meaning to come here since the last few months and just got the chance to come today. Went to KL Sentral just now with cousin Diba and drop by here before going home.

Beramah mesra bersama rakan Twitter di #Oct23rdtwtup

Seperti yang hangat diwar-warkan di internet sejak berminggu yang lalu, maka tiba lah hari yang dinanti2kan, 23 Oktober 2010 untuk majlis/parti/perjumpaan pengkicau2 Malaysia, #Oct23rdtwtup kat Pusat Komuniti, TTDI.

Tunggu Aman, Paeh & Syah kat KL Sentral pastu gerak pergi TTDI. Masa tu Khairil dengan Piratz dah tweet cakap diorang kat sana. Masa lepas park kereta, Wawan sms tp x sempat reply kereta dia dah sampai kat depan mata.

Ok memang malas nak tulis panjang2, sebab dah konfem2 banyak blog lain cerita tentang ke-happening-an #Oct23rdtwtup nih! Tapi… kalau korang ada kat sana masa tu.. lagi terasa keohseman tweet up nih. Betul, tak tipu! :P

66364_157275170978384_106585492714019_267197_2744289_n

Oct 24, 2010

Pameran Warisan Khazanah Dunia, Muzium Kesenian Islam


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 24 Oct '10, 4.00pm MYT PST]

Di Muzium Kesenian Islam, Pusat Islam Kuala Lumpur sedang berlangsung satu pameran yang dipanggil Warisan Khazanah Dunia,Seni Hiasan Permata India Dinasti Mughal yang mempamerkan pelbagai koleksi kesenian Islam dan artifak pada zaman Mughal dari abd je 16 hingga abad ke 18. Muzium dibuka setiap hari dari jam 10pagi ke 6petang.

I'm back from #Oct23rdtwtup and I had fun!


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 24 Oct '10, 12.33am MYT PST]

Dah sampai rumah akhirnya dengan penat tapi sangat enjoy hari ni. Dapat jumpa dgn kawan2 Twitter yang dah pernah jumpa & yang baru pertama kali jumpa. Memang meriah dengan games yang pelbagai & persembahan nyanyian yang best2 jugak. I even got a lucky draw wehoo! Jarang kot ada luck nak dapat lucky draw :p
Lepas tu pegi Shah Alam lepak2 makan2 dgn Aman, Ayong, Paeh, Khairil Afzal, Andy, Syah, Wawanz, Eny, Piratz, Een, Aman ke2 and 2 org kawan Eny - and they got me a cake! :D Time kasih korang! Sayang korang banyak2!

Oct 23, 2010

I'm here at the #Oct23rdtwtup yawww!


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 23 Oct '10, 6.17pm MYT PST]

See orang2 kool yang datang Tweet up kat Pusat Komuniti TTDI dpt sign kat banner yang sangat besar ini! It's happening yaww!

Oct 20, 2010

Lawatan mengejut Ayong, Paeh, Een & Aman ke Pulau Pinang

Nak kata mengejut, tak lah mengejut sangat. Memang dah ajak2 Paeh datang ‘teman’ Aman naik train ke Pulau Pinang, walaupun tak tahu kenapa mesti teman si Aman tu. :P Sekali hari Ahad masa Aman nak beli tiket, Paeh bagitau Ayong ngan Een nak datang jugak. Boleh kata last minute plan jugak lah. Diorang datang pun tak lama. Gerak dari Rawang Isnin malam, sampai Butterworth Selasa pagi. Selasa malam dah balik KL balik dah.

Yang bagus nya, ada 2 kamera, tp 1 pun tak bawak. Macam mana tah boleh lupa. Yang si Ayong pulak, ada bawak camera, tp memory card tak de. –___-“

So, sepanjang perjalanan mereka dari Rawang x tau la apa keadaan dalam train, tapi menurut kata Ayong, Aman sangat tak reti diam :P Pegi ambil diorg dalam pukul 7.20pg lepas tu naik feri ke Pulau Pinang.
Macam2 hal budak2 ni. Aman agak excited naik feri, ok! lepas tu dia cakap org lain plak yang excited. Haha. Sampai pulau, hantar Aman kat Sunway Hotel untuk event StartUp Penang dia, and kitorg pun beredar.

Memula pergi Gurney Drive lepak Khaleel untuk breakfast. Lepas tu, tak tahu nak pegi mana sbb awal lagi. Oleh kerana Een ada report lab nak kena siapkan, kitorg pun pergi la lepas McDonalds kat Gurney siapkan kerja Een. Dekat 4jam jugak oohh!

aIMAG0227 Datang jauh2 nak buat kerja. Sila bagi markah lebih ye, lecturer een.

Birthday present from Mummy


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 20 Oct '10, 3.02pm MYT PST]

Yayy! Pagi tadi dpt surat dari Pejabat Desasiswa kata ada bungkusan kena ambil kat pejabat. Kalau tengok guna Nationwide tu dah boleh agak dah siapa yang bagi. Lgpun siapa je yg tau alamat hostel kan. So td pegi la ke ofis ambik bungkusan tu. Tadaaa~ hadiah harijadi dari bonda! Suka sangat sangat.
Terima kasih.

Ma,
Thanks for the present.
Thanks for having me.
Thanks for the 25 years of care & love.
Thanks for being here with me, for these 25 years.
Today is actually the day to celebrate you as a mother - 25 years of motherhood.
I love you, Ma :)

Loves,
Your one & only daughter.

Oct 19, 2010

Nasi Kandar Line Clear berwajah baru


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 19 Oct '10, 4.27pm MYT PST]

Dengan meja2 yang baru dan masih berkilat lagi & dinding yg di letakkan poster ala-ala wallpaper gitu :P nampak bersih sket hehe

Oct 16, 2010

Gadis Hilang


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 16 Oct '10, 11.47pm MYT PST]

Notis di Stesyen KTM Parit Buntar - Gadis hilang
Nor Yuniza Mohd Yunus (22thn)
OKU : Bisu & pekak
Kulit sawo matang
Jika ada maklumat, sila hubungi:
017-5486691 (Asrina)
017-5184046 (Saharuddin)

Oct 14, 2010

Bila tak reti jaga kesihatan...


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 14 Oct '10, 10.01pm MYT PST]

...dah sakit, padan muka sendiri.
Dah dekat 3 hari kot kepala sakit2. berdenyut2 je. Makan panadol pun takde beza. Oleh itu hari ini decide untuk berjumpa doktor juga. Dan seperti yang dijangka, tekanan darah agak rendah. Tapi tak lah rendah sangat. Tapi dinasihatkan oleh doktor supaya menjaga kesihatan jgn sampai turun lagi. Oleh itu cik Bubbles, sila lah lebih menjaga diri & kesihatan. Sekian terima kasih -__-"

Oct 13, 2010

Oktober – Bulan Bahasa Kebangsaan

Selain dipilih sebagai Bulan Kesedaran Kanser Payudara dan bulan memperingati P.Ramlee, bulan Oktober juga telah dipilih sebagai Bulan Bahasa Kebangsaan Malaysia oleh Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).
2
"Selaras dengan keputusan kerajaan untuk mengisytiharkan Oktober sebagai Bulan Bahasa Kebangsaan, semua kementerian, kerajaan negeri dan agensi kerajaan diarah melaksanakan program bahasa peringkat masing-masing sepanjang bulan itu, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin."
-Malaysiakini.com

Oct 7, 2010

So long my dear Honda C70…

Atuk (my grandfather) owned a Honda C70 (see the past tense),which I loved so much. I grew up with the motorcycle. I have a lot of memories with that old C70.

Atuk sent me to the kindergartens riding that old bike.

Atuk took me on an evening ride around Kampung Pandan with that old bike.

Atuk sent me to primary school at Changkat Thambi Dollah, near the Berjaya Time Square building with that old bike.

Atuk sent me to high school every Wednesday morning (because I refused to take a bus with my KRS uniform on, it would get all crumpled huhu) with that old bike.

I learned to ride a motorcycle with that old bike.

I spent my almost-25 years looking with that old bike.

I loved that old bike.

But...


Oct 6, 2010

October is the Breast Cancer Awareness Month

Every year in the month of October, the world is campaigning on increasing the awareness of breast cancer among the women. The Breast Cancer Awareness Month or well-known as the Pink Ribbon campaign is an annual international health campaign that offers information and support to those affected by breast cancer.


breast_cancer_pink_ribbon_c



Oct 1, 2010

Budak hensem saya demam lagi


[Live blogged by julia a.k.a bubbles182 at 1 Oct '10, 3.10pm MYT PST]

Baru sampai KL tengahari tadi terus pergi rumah makcik kat Cheras nak jumpa anak-anak buah Nurin, Harris dan Hadief. Sekarang kat Damai Perdana. Hadief demam lagi. Sejak keluar hospital demam Hadief dgn Harris naik turun je. Kesian tengok Hadief takde mood, terbaring je. Get well soon, sayangs!