Sep 26, 2008

1985 baby part II

Another annoying+crazy girl who was born 23 years ago...

farah binti mohd fuzi


gemok,

birthday jugak!!!
i know u've been through a lot, very very lot of things in life.
but u are tough. i couldn't get through all that if i am in your shoes.
so, always stay tough, and always be good.
thanks also for always be wherever and whenever i needed you.
cepat-cepat kahwin.
kalau kau ngan effa x kahwin, aku x leh kahwin, nanti langkah bendul. huahahahha

pape pun,
have a very nice birthday!!!!
luv u muchas, cuzzz!!!


Sep 18, 2008

Iftar with my Girls

I met Nanim around 1pm at KLCC. She had to do some interview for her junior. We walked round and round. Buy some stuff for her first outstation assignment, and we watched movie. Babylon A.D which the ending sangat menyedihkan. Ntah ape2 je la ending dia. But the begining sampai before ending superb la.

We reserved seats at Little Penang Cafe, takut seat penuh since most of the girls will be there after work. Oh, btw, Nanim had to go to Bangsar for iftar.

waiting for the girls

The girls arrived around 6pm, headed to Little Penang for iftar.
My yummy food! Saya makan banyak!!


After makan-makan di Little Penang, we headed to A&W untuk teman Neng yang x makan lagi, since she arived late. And Anwar, Acap & some juniors join us - lepak2. And Nanim too, yang berbuka at Bangsar for Starbucks Iftar with Media or something.

Thank you so much for the time, girls!!


Saya Sangat Suka Jumpa Mereka-Mereka Ini....


Sharifah

Eza

Fadilah

Neng Azhanie

Anwar

Acap

Anwar's girl, Syikin

Mirzatul, Nadrah, Shazana


p/s: laptop masih di dalam wad hp centre.... =(

Sep 15, 2008

Belated Birthday

Happy Belated Birthday to...

cousins
Sis Mala (25th)
&
Haziq (15th)

both birthday were on 12th September
wish u both panjang umur & murah rezeki,
have a happy n great life
all the best in whatever u do.
n haziq, good luck in PMR.

p/s: sorry lambat and xde gambar. laptop masuk wad. rosak lagi~ =(
ni menumpang rummate's laptop aje.
nnt dh dpt lptop balik, update balik eh. hehe =D

Sep 11, 2008

1985 baby

22++ years ago.....
Today.......
She is crazy!
But i do love her as much as i love myself.
She is part of me.
Eventhough sometimes most of the time, she is sooo annoying.
She will always be there for me - as a cousin, as a friend, as a sister, and sometime as a driver. =p
Have a great life ahead.
Take very good care of yourself.
Thanks for everything.
Happy 23rd Birthday Gemok!!!!

Sep 10, 2008

Benciii!!!

MMS yang menyakitkan jiwa dan perasaan yang di terima semalam...

" Aku n effa berbuka b'sama ama... Huhuhuu"
-cousin Farah-

See the mengada faces of them??

Mum's working place ada iftar semalam, the big bos belanja. I used to join them before tapi since i wasn't there, mum asked Farah n Effa to join (sbb ada another colleague tak dapat dtg jugak). Mereka siap MMS tu yang x tahan.. Saje sungguh!! I asked Effa to 3G but i don't know why she said x boleh. Mengada.

Later on mum MMS-ed,


Wahai sepupu-sepupu.... where's my mum pict?? Sibuk makan betul sampai x ingat nak snap my mum's pict.

to both gemoks, i'm goin' back this weekend today!!! hahahhahahha~

Sep 8, 2008

Farah binti Mohd Fuzi

i.am.not.feeling.well.


i had a great long talk with cousin Farah last night by the phone. the call was initially made by me to ask for a friend's number; but was dragged up to almost 2 hours. (and she don't even have the number). we talked bout everything - my life, her life, family, works, memories during working at Mc Donalds, controversy, friends and just about everything. i feel kinda relief. i don't have any problems. no, i don't have any burdens. but after the long talk with her just make me feel relief. from whatever.

we were born in d same year (as well as cousin Effa). we grew up together. we even share a circle of friends. we had our first working experience together. we likeD a same guy. we argue. then we laugh. we even cried together. we share secrets. i guess i just miss her; being with me all the time during my high school year.

i remember, there was a letter she wrote for me when i was going to matriculation. i cried reading it. i kept on reading the letter through my whole year in matrix. i don't need to mention what's inside. just know that what she wrote touched me deep inside.

p/s: Effa, i miss you too! =p and thanks for always be there for me too!!

Sep 4, 2008

USM, the APEX university =)


Congratulations, Universiti Sains Malaysia!!

My very lovely USM has been selected as the APEX university by the Ministry of Higher Education. Yayy!! Bravo USM!!! Hope USM will improve its ranking in the Times Higher Education Supplement (THES) in 5 years time.


September 03, 2008 19:18 PM

USM berjaya dipilih sertai program Apex

PUTRAJAYA: Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini berjaya dipilih untuk menyertai Program Pemacuan Untuk Kecemerlangan atau Apex dengan mengetepikan tiga lagi universiti, termasuk Universiti Malaya (UM).

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata pemilihan USM adalah berdasarkan kepada pelan tranformasi dan kesediaannya untuk berubah seperti yang terkandung dalam kertas cadangannya, memenuhi kriteria pemilihan yang diperlukan.

“Pemilihan bagi program Apex tidak hanya melihat kepada pencapaian dan kecemerlangan lepas tetapi lebih kepada perancangan masa depan serta sama ada universiti itu dapat mencapai status bertaraf dunia dalam tempoh yang diberikan iaitu lima tahun,” katanya semasa mengumumkan pemilihan USM di sini hari ini.
Katanya, dalam tempoh itu, USM mesti berada di antara 100 universiti terbaik dunia dan berada di dalam senarai 50 universiti terbaik dunia pada 2020.

“Kita lihat dulu bagaimana kejayaan USM selepas itu barulah keputusan dibuat sama ada akan terdapat satu lagi universiti dipilih untuk program Apex,” katanya.

Ditanya mengapa UM sebagai universiti tertua negara tidak terpilih, Mohamed Khaled berkata: “Pemilihan USM tidak bermaksud universiti lain akan dipinggirkan sebaliknya diharapkan ia akan menjadi perangsang kepada universiti yang tidak terpilih untuk terus berusaha mencapai status yang lebih baik dan bertaraf dunia.” Sebanyak sembilan universiti seluruh negara telah menghantar permohonan dan hanya empat universiti iaitu USM, UM, Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) disenarai pendek.
Kertas cadangan USM bertemakan “Transforming Higher Education for a Sustainable Tomorrow”.

Universiti Apex ialah pengiktirafan yang diberikan kepada IPT tempatan yang menjadi penanda aras di peringkat dunia dalam bidang pengajian tinggi dan dijanjikan autonomi daripada segi kewangan, skim perkhidmatan, pengurusan, pengambilan pelajar, kepemimpinan tertinggi dan penetapan yuran pengajian. — Bernama
.

Sep 1, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

bersahur...berpuasa...berbuka...beribadah....